MARINA BAY - Lando Norris heeft met overmacht de Grand Prix van Singapore gewonnen. De Brit bleef op Marina Bay Max Verstappen ruim voor en liep in de WK-stand zeven punten in op de titelhouder, waardoor het verschil nu 52 punten is met nog zes races te gaan.


Norris was vanaf pole vlotter weg dan Verstappen. Die hield overigens wel Hamilton, die als enige van de toppers op de zachte band startte, in de eerste bocht achter zich. Norris nam snel afstand en gaf de Red Bull geen kans in één van de vier DRS-zones om in de aanvalspositie te komen. Verstappen, inmiddels al op 0.24 gereden, dook in ronde 30 naar binnen. Norris raakte in diezelfde ronde de muur, leverde een paar tellen in en zocht ook de pits op. Piastri reed langer door en keerde weer achter de Mercedessen terug, maar had op zijn versere banden Hamilton al snel te pakken en hengelde niet veel later ook Russell binnen.

Verstappen gaf in zijn Red Bull weliswaar iedere ronde weer toe op Norris, die in de beklemmende hitte het hoofd koel hield, maar zijn voorsprong op Piastri was meer dan voldoende.

De volgende race is op 20 oktober als de GP van de Verenigde Staten op het programma staat.