BAKOE - De Australiër Oscar Piastri heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. De MCLaren-rijder was in Bakoe Charles Leclerc en George Russell de baas. Max Verstappen werd, vlak achter Lando Norris, vijfde.


Leclerc startte prima vanaf pole en dook ruim voor Piastri de bocht in. De Red Bulls wonnen beiden een plek. Pérez nam plek drie van Sainz over en Verstappen ging ten koste van Russell naar de vijfde plek. Norris, na een mislukte kwalificatie als nummer 15 gestart,schoof al in de eerste drie ronden op naar de elfde positie. Na de eerste bandenwissel kroop Piastri in ronde 20 naar Leclerc toe en pakte bij de eerste kans de leiding. Verstappen zat inmiddels vast achter Norris,die tot ronde 38 doorreed op de harde band. De Red Bull remde slecht en miste grip. Verstappen moest Russell laten gaan en zelfs ook nog Norris,die na zijn stop in een mum van tijd 0.15 goedmaakte.

Leclerc viel meermalen aan,maar Piastri hield knap stand. Leclercs achterbanden waren op,maar hij finishte nog wel als tweede doordat Pérez en Sainz elkaar in de voorlaatste ronde van de baan reden en Russel de derde podiumplek pakte.

In de WK stand behoudt Verstappen na 17 van de 24 races nog altijd een ruime voorsprong van 62 punten op Norris. De volgende GP is op zondag 22 september in Singapore.