MONZA - Charles Leclerc heeft in zijn Ferrari de Grand Prix van Italië gewonnen voor een dolenthousiaste menigte in Monza. Max Verstappen eindigde als zesde en is nu al zes WK-races zonder zege.


Direct na de start hijgde Russell de voor hem gestarte McLarens in de nek. De Brit kwam er niet langs,maakte een fout in de eerste bocht en viel terug naar de zevende plaats. Piastri ging al snel zijn van pole gestarte ploegmaat Norris voorbij en Leclerc glipte in Piastri's slipstream mee naar de tweede plaats. Na 15 ronden verruilden de toppers de medium-band voor de harde variant, met uitzondering van Verstappen en Perez, die waren gestart op hard. Verstappen leidde nu,maar moest toch al snel naar binnen voor verse banden.

Verstappen reed nu weer achter de McLarens,de Ferrari's en Hamilton. Na 33 ronden waren de voorbanden van Norris versleten.Piastri en Hamilton haalden kort na Norris ook nieuwe harde banden; Verstappen kreeg mediums en Ferrari besloot door te rijden op de 'oude' harde band. Piastri stak na 45 ronden Sainz voorbij en ging op jacht naar Leclerc. Het gat van 12 seconden was echter te groot, waardoor Leclerc net als 5 jaar geleden zegevierde op Ferrari's thuiscircuit. Achter Piastri pakte Norris de derde podiumplek en liep in de WK-stand weer iets in op Verstappen, al is het verschil (62 punten) met nog acht Grand Prix' te gaan nog altijd groot.