AUSTIN - Max Verstappen is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij de Grand Prix van de Verenigde Staten te winnen. De Limburger was in Austin minder rap dan de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz, maar liep wel uit op Norris in de strijd om de wereldtitel.


Verstappen stuurde zijn Red Bull na een late remactie in de eerste bocht naast Norris. Beiden gingen te wijd waardoor Leclerc de lachende derde was. Norris zag ook nog Sainz passeren. De Spanjaard maakte daarna Verstappen het leven zuur,wat Leclerc de kans bood uit te lopen. Hamilton crashte en bracht de safetycar in stelling.Nadat die was ingerukt,liep Leclerc opnieuw uit. Verstappen kon de Monegask niet bijhouden. Sainz dook in ronde 22 de pits in voor nieuwe banden. De 'undercut' sorteerde effect, want hij nam de tweede plek over van Verstappen, die vier ronden langer doorreed.

Norris sloop in zijn McLaren per ronde dichterbij en zette na 47 ronden de aanval in. Er ontspon zich een boeiend duel,waarin Verstappen heel taai verdedigde,maar de rappere Norris toch zag passeren.Omdat die een tijdstraf van 0.05 kreeg, ging de derde plek alsnog naar Verstappen.

In de WK-stand heeft Verstappen (354 punten) met nog vijf races te gaan een voorsprong van 57 punten op Norris (297). Daarachter volgen Leclerc (275) en Piastri (247).