Uit het onderzoek blijkt dat het COVID-19-virus veel langer kan overleven in de lucht en op oppervlaktes dan tot nu toe werd aangenomen. Volgens een woordvoerder van het RIVM betekent dit echter niet dat het virus zich hierdoor makkelijker verspreidt. "Het coronavirus verspreidt zich nog steeds voornamelijk via mensen", zegt hij.

Het RIVM benadrukt daarnaast nogmaals dat het belangrijk is om voor een goede hygiëne te zorgen. Als het virus zich toch via oppervlaktes verspreidt, zal dat volgens de woordvoerder komen doordat iemand bijvoorbeeld een besmette oppervlakte aanraakt en vervolgens zonder handen te wassen zijn of haar gezicht aanraakt.

Overleven op levenloze plekken zoals de kruipruimte
Het coronavirus is niet direct dood zodra het op een niet levend object terecht komt. Gedacht wordt dat het virus zeker een paar uur op tafels, stoelen of andere spullen kan overleven. In een interview met RTL Nieuws laat Peter Molenaar, deskundige infectiepreventie bij het RIVM weten dat het virus in sommige gevallen zelfs tot 3 dagen op donkere koele ruimtes kan overleven. Om zo lang te kunnen overleven moeten de omstandigheden wel optimaal zijn voor het virus. Dat wil zeggen dat de temperatuur in de ruimte laag moet zijn en dat de luchtvochtigheid er tussen de 40 en 60 procent moet zijn.Dat is dus in de kruipruimte !


Kruipruimte isoleren
Gelukkig is het een probleem die makkelijk op te lossen is met Schuimbeton isolatie. En daarmee gaat ook niet alleen het leefcomfort in uw huis vooruit, maar ook uw gezondheid. Een te hoge luchtvochtigheid en kouw kan namelijk leiden tot schade aan de gezondheid!. Bovendien kost het opwarmen van vochtige lucht aanzienlijk meer energie dan het verwarmen van droge lucht. Een kruipruimte die niet goed geïsoleerd is kan het tegenovergestelde effect hebben van een vloerverwarming. Schuimbeton Isolatie is de kruipruimte dus wel echt noodzakelijk.

Uit het onderzoek blijkt dat het COVID-19-virus veel langer kan overleven in de koude, vochtige lucht.

Kruipruimte opvullen
Isoleer uw kruipruimte met schuimbeton, en u heeft nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. Vocht en tocht in huis kunnen natuurlijk heel erg vervelend zijn. Koude voeten, stank, schimmel, houtrot en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer.


Door de kruipruimte met schuimbeton op te vullen zorgt u ervoor dat al het vocht onder uw woning weg blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt mede doordat uw woning langer warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Ouderen en zwakkeren beschermen
Bij het RIVM studeert Wallinga's onderzoeksgroep inmiddels op nieuwe maatregelen om de epidemie gecontroleerd te laten uitrazen. 'Een van de dingen die daarbij centraal staan, is hoe we ouderen en zwakkeren kunnen beschermen tegen het virus.' De kans op complicaties is bij deze groepen immers het grootst. 'Als we die goed afschermen, zouden we de maatregelen een voor een kunnen loslaten.'


Concrete maatregelen kan Wallinga nog niet noemen. Wel gaan de gedachten uit naar ingrepen gericht op de mensen die het meest met ouderen en kwetsbaren te maken hebben, zoals zorgpersoneel en mantelzorgers. Die zouden dan bijvoorbeeld contacten met zieken extra moeten mijden, of extra op hun hygiëne moeten letten. 'Want we willen natuurlijk niet zeggen dat er geen bezoek meer mag komen.'

Het coronavirus kan buiten het lichaam overleven, blijkt uit nieuw onderzoek
Uit het onderzoek blijkt dat het COVID-19-virus veel langer kan overleven in de lucht


Isolatie In de kruipruimte
Wij zijn gespecialiseerd in het isolatiemateriaal aanbrengen. niet zoals losse glaswol, steenwol, losse isolatie parel, puinresten en UF-schuim.Maar duurzaam schuimbeton.Waarom naast spouwmuurisolatie de kruipruimte?Vroeger werden spouwmuren vaak geïsoleerd met losse materialen. Deze materialen kunnen na verloop van tijd inzakken waarna ze weinig of geen isolatiewaarde meer hebben. De gevolgen hiervan kunnen vochtproblemen zijn die u kunt herkennen aan verkleurde of schimmel-vlekken aan de binnenzijde van de muur.


Wij doen de kruipruimte en uiteraard kan uw spouwmuren naast en kruipruimte opvullen ook worden voorzien van nieuwe isolatie binnen één dag!

Wanneer is isolatie verstandig?
Wanneer uw woning van voor 1976 is, heeft u een grote kans dat u geen isolatie in uw kruipruimte heeft zitten. Wanneer u merkt dat uw gasverbruik aan de hoge kant is, dan kan dat een indicatie zijn dat u kunt besparen door isolatie. In de jaren 1970 tot 1982 zijn er isolatiematerialen gebruik die vandaag niet goed meer zijn. Ze zijn als het waren verpulverd en zorgen eerder voor problemen dan besparingen. Nieuwe schuimbeton isolatie toevoegen zonder de oude te verwijderen is geen optie, omdat het voor gaten en verstoppingen zorgt. Het is daarom noodzakelijk eerst de oude isolatie te verwijderen en daarna nieuwe te spuiten. Wij kunnen dit gehele proces in een dag voor u uitvoeren. Zodat u snel kunt genieten van een goed geïsoleerd huis.

WILT U EEN GOED ADVIES
Voordelen van goede isolatie:

  • Lagere energiekosten
  • Minder gasverbruik en dus ook minder CO2 uitstoot
  • Geen vochtproblemen meer
  • Geen krimp of scheuren
  • Geen ongevulde delen
  • Uw huis blijft in de winter lekker warm
  • In de zomer blijft uw huis koeler
  • Waterdamp kan makkelijker van binnen naar buiten, maar niet omgekeerd

De juiste isolatie kan u helpen uw energierekening met wel 33% te verlagen. Een gemiddeld gezin kan hierdoor honderden euro's besparen en daarmee heeft u uw investering in isolatie binnen enkele jaren terugverdiend.

Weet u niet zeker of u isolatie in uw muren heeft, laat ons dan langskomen. Met speciale materialen kunnen wij in uw muur kijken en zien wij hoe uw spouwmuur ervoor staat. Hierna kunnen wij u verder adviseren en kunt u een weloverwogen keuze maken.

BRON: CORONAVIRUS OVERLEEFT